Oferujemy naukę na najwyższym poziomie w zawodach poszukiwanych w kraju i Unii Europejskiej
Menu

Wiedza z zakresu:

  • zasad organizacji pracy w sali konsumenckiej i barze.
  • wymagań sanitarnych w stosunku do kelnerów i barmanów
  • zasad funkcjonalnego rozwiązania przestrzennego zakładów gastronomicznych
  • wymagań techniczno – technologicznych stawianych zakładom gastronomicznym w świetle przepisów BHP i przepisów przeciw pożarowych
  • bielizny stołowej, zastawy stołowej oraz wyposażenia bufetów i barów w zakładach gastronomicznych.
  • zasad przygotowania sali konsumenckiej i baru do obsługi gości
  • zasad nakrywania stołów, przenoszenia tac i zastawy stołowej.
  • zasad obsługi gości (systemy, przebieg obsługi, metody)
  • podawania potraw.
  • podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych.
  • zasad obsługi barmańskiej.
  • zastosowania szkła barowego i sporządzania napojów mieszanych oraz gorących.
  • miksologii, receptury napojów.
  • organizacji obsługi przyjęć okolicznościowych
  • podawania potraw kuchni różnych narodów
  • tworzenia kart menu
Do góry