Oferujemy naukę na najwyższym poziomie w zawodach poszukiwanych w kraju i Unii Europejskiej
Menu

Zawód: Technik hotelarstwa 422402

Kwalifikacje:
K1- Planowanie i realizacja usług w recepcji (T.11.)
K2- Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie (T.12.)

Wiedza z zakresu:

  • organizacja pracy w zakładach hotelarskich
  • techniki wykonywania pracy na stanowiskach przewidzianych dla hotelarzy
  • prowadzenia zakładu hotelarskiego lub gastronomicznego na własny rachunek
  • układania jadłospisów i przygotowywania potraw
  • pracy biurowej; prowadzenia korespondencji związanej z obsługą gości hotelowych, obsługi komputera, kserokopiarki, i faksu

Umiejętności:

  • fachowa i kompleksowa obsługa gościa hotelowego (recepcja, służba pięter, gastronomia, usługi komplementarne)
  • zbieranie danych i gromadzenie informacji
  • zarządzanie informacją
  • kreowanie rozwoju i wdrażanie nowych rodzajów usług na wysokim poziomie

Przykładowe obszary zatrudnienia:

  • hotele, ośrodki wypoczynkowe, zakłady uzdrowiskowe, pensjonaty, zajazdy, schroniska
  • w organach administracji samorządowej, zajmującymi się usługami hotelarskimi,
  • w branżowych organizacjach i stowarzyszeniach
  • prowadzenie własnej działalności gospodarczej w zakresie usług noclegowych
Załączniki:
Pobierz plik (technik_hotelarstwa.pdf)Podstawa programowa[Źródło: http://www.koweziu.edu.pl ]2162 kB
Do góry